ENDAVANT!

Benvolguts,

Primer de tot voldria descriure l’objectiu principal d’aquest blog: El disseny gràfic. Quan parlem de disseny gràfic ens referim a tot allò que ens transmet alguna cosa. Que ha estat escrit, dibuixat, pintat o realitzat en qualsevol altre tipus d’expressió visual  per tal d’expressar i transmetre algun missatge.

El blog és un projecte merament acadèmic, tot i això, desitjo fer-lo el més personal possible i ser capaç d’expressar tot allò que passa pel meu cap referent al disseny gràfic. Tot i que no de manera gràfica sinó escrita, espero arribar a tots vosaltres; que gaudiu de la feina ben feta i si més no crear algun que altre punt de vista alternatiu o algun que altre dilema mental.

Aquí trobareu informació sobre l’evolució del disseny gràfic, reflexions personals en quan a l’acceptació d’aquest en la nostra societat, alguna que altra crítica referent a exposicions, notícies d’actualitat i altres qüestions.

Per últim, fer una petita al·lusió al nom del blog Ready Made fa referència a la idea de les obres de  l’artista Marcel Duchamp (1887-1968).  La metàfora del títol està en la immediatesa de l’obra, en els diferents valors que adquireix l’obra segons els ulls que l’observen. En la simplicitat del ésser,  en el disseny mínim i en el màxim missatge implícit.

I ara sí, per finalitzar m’agradaria citar un fragment del llibre Per un disseny mínim de l’actual il·lustrador i professor Xavier Vives Sabaté: “[…] Però amb el ready made el material és el propi de l’objecte trobat o comprat, no hi ha simbolisme, ni abstracció, no és representació sinó presentació, el material utilitzat s’expressa tal com és, amb cruesa […]  i l’obra ens provoca perquè reflexionem sobre ella mateixa, la seva naturalesa, formes i materials, els significats són reciclats i reconvertits, […]”.

obra de l'artista Duchamp sota el pseudonim R. Mutt

obra de l’artista Duchamp sota el pseudonim R. Mutt

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: